Tips en trucs om uw leven te vereenvoudigen met de Tesla!

We hebben een remake van onze tips & tricks voor je gemaakt en hopen je hiermee te kunnen helpen. Vooral bij Tesla zijn er veel kleine tips en trucs die je niet in de handleiding zult vinden.

 1. Actieve stuurautomaat:

  Om ervoor te zorgen dat de stuurautomaat niet automatisch weer uitschakelt, moet u het stuur van tijd tot tijd een beetje bewegen. U kunt ook scrollen of op een van de scrollwielen drukken om de stuurautomaat actief te houden.

 2. Huidige snelheid toepassen:

  Druk de keuzehendel ca. 3 seconden in, daarna wordt de actuele snelheid overgenomen.

 3. Instelling ruitenwisser:

  U kunt de knop aan de zijkant van de richtingaanwijzerhendel half indrukken, dan verschijnen de instelmogelijkheden voor het bedienen van de ruitenwissers op het display.

 4. Deactiveer stoelverwarming:

  Met de Tesla-app kun je snel alle stoelverwarming uitschakelen. Houd de bestuurdersstoel in de Tesla-app ingedrukt totdat alle stoelverwarming is uitgeschakeld.

 5. Instellingen airconditioning en verwarming:

  Met de Tesla-app kan niet alleen de airconditioning of verwarming worden in- en uitgeschakeld, maar ook de stoel- en stuurverwarming.

 6. Klimaatmenu:

  Als je omhoog veegt vanaf de zwarte balk in het onderste deel van het scherm, wordt het klimaatmenu geopend. Het maakt niet uit waar je veegt, dit is vooral handig tijdens het rijden wanneer je snel moet gaan.

 7. Auto-modus voor de stoelverwarming:

  Het klimaatmenu heeft nu de auto-modus voor de stoelverwarming. Uw Tesla past de temperatuur van de stoelverwarming voorin automatisch naar boven en beneden aan, afhankelijk van de temperatuur.

 8. Leerverzorging:

  Het is belangrijk om het leer te verzorgen en schoon te maken. Vooral het witte leer moet regelmatig worden verzorgd. Dit kunt u het beste doen met een speciaal reinigingsmiddel en de daarbij behorende kit. Een bijbehorende verzorgingsset vind je in onze shop.

 9. Batterijniveau (kilometers/procent):

  Door op het bereik in het bovenste gedeelte van het display te tikken, kunt u het display wijzigen van het resterende bereik in kilometers naar het huidige batterijniveau in procent. Dit kan natuurlijk ook andersom door opnieuw te typen.

 10. Dashcam-opname opslaan:

  Als je snel een gebeurtenis van de dashcam wilt opslaan, kun je de laatste paar minuten voor de claxon opslaan door de claxon kort te laten piepen.

 11. Live-camera:

  Een live beeld van de vier camera's kan worden weergegeven via de Tesla-app. Naast de bekende bewakingsmodus is dit een nieuwe functie zodat je alle gebeurtenissen nog beter in de gaten kunt houden.

 12. Laadpoort openen:

  Door zachtjes op de achterkant van de portiergreep te drukken, wordt de snellaadpoort ontgrendeld. (Geprobeerd op Supercharger)

 13. Correcte laadlimiet:

  De gebruikelijke tip voor een juiste belading is tussen 20 en 80% belading. Natuurlijk kan hij ook direct voor een langere rit op de snelweg tot 100% worden opgeladen. Het is belangrijk om de Tesla nooit voor langere tijd op 100% te laten staan. Het wordt aanbevolen om vóór een lange afwezigheid tot 80% op te laden.

 14. Carwash-modus:

  Onlangs is een autowasmodus toegevoegd. De Tesla moet in P staan, klik vervolgens op Service en activeer vervolgens de carwash-modus.

 15. Wissel tussen “Rijden” en “Achteruit”:

  Tot een snelheid van ca. 8 km/u kunt u heen en weer schakelen tussen "Rijden" en "Achteruit".Hiermee kun je bijvoorbeeld snel de straat op

 16. Bestuurdersprofielen:

  Maak een bestuurdersprofiel aan voor elke persoon die regelmatig toegang heeft tot uw Tesla. Zo wordt elke instelling aangepast aan de betreffende driver. Ook belangrijk is het aangemaakte Easy-Entry-profiel voor eenvoudig in- en uitstappen.

 17. Stroomverbruik:

  Wil je alle verbruik in één oogopslag zien, ga dan via de home-knop naar het tabblad Trips. Hier toont uw Tesla u alle belangrijke informatie in één oogopslag.

 18. Jackpunt:

  Voordat de Tesla wordt opgekrikt, moet u deze Jack Pads kopen. Zo kunt u uw Tesla veilig op de daarvoor bestemde punten optillen en schade aan de accu voorkomen.

 19. Navigatie:

  Een geselecteerd adres op de mobiele telefoon kan via Google Maps rechtstreeks naar de Tesla worden verzonden. Dit werkt ook met adressen die zijn opgeslagen onder een respectief contact op uw mobiele telefoon.

 20. 12 volt aansluiting:

  Onder de middenarmsteun in het opbergvak zit een 12 volt aansluiting. Hier kun je bijvoorbeeld een koelbox op aansluiten.

 21. Parkeerrem:

  Een lange druk op de parkeerrem activeert de sterke parkeerremmodus. Als u uw Tesla bijvoorbeeld op een steile helling parkeert, moet u deze activeren.

 22. Snelkoppelingen:

  U kunt maximaal 4 snelkoppelingen onder aan uw scherm toevoegen als . Zo heb je altijd snel toegang tot de respectievelijke gebieden.

 23. Kampmodus / hondenmodus: Wilt u kamperen in de Tesla? Dan moet je de kampmodus activeren. Ondertussen activeert de Tesla de ventilatie om de temperatuur op peil te houden. Ook kun je muziek afspelen, apparaten van stroom voorzien of desgewenst de binnenverlichting inschakelen. De hondenmodus zorgt ervoor dat het interieur nog steeds geklimatiseerd is als het voertuig gesloten is, zodat uw hond ontspannen in de auto kan blijven. Via het ventilatiemenu aan de rechterkant activeer je de bijbehorende modus. Zodra u de auto op slot doet, wordt de hondenmodus geactiveerd en verschijnt de volgende melding op het display: “Mijn baasje komt zo terug. Maak je geen zorgen, de airco staat aan en het is 21 graden". We raden aan om de modus in te schakelen wanneer uw hond in de auto moet wachten. Door de hondenmodus te activeren, wordt de interieurbewaking uitgeschakeld en zijn er geen ongewenste alarmen.
  Midzomer is het achterlaten van de hond geen permanente oplossing. Bij hoge temperaturen en in direct zonlicht warmt je Tesla nog steeds op.
 24. Joe-modus:

  Deze modus is verantwoordelijk voor het regelen van het volume van de signaal- en waarschuwingstonen. Dit kan handig zijn als u kinderen aan boord heeft die mogelijk slapen. Je activeert deze modus in het menu onder Beveiliging, scrolt naar beneden tot je Joe Mode vindt en activeert deze door erop te tikken. Hierdoor worden alle signaal- en waarschuwingstonen zachter.

 25. Zachte reset / harde reset:

  Als het display bijvoorbeeld "bevriest" en niets meer weergeeft, kunt u het display tijdens het rijden opnieuw starten. De rijfuncties blijven werken, maar je kunt helaas niet zien hoe hard je rijdt. Ga in het beste geval even opzij om de rest te doen. Om de reset uit te voeren, moet u beide scrollwielen op het stuur tegelijkertijd ingedrukt houden. Het display wordt dan kort zwart, dan verschijnt de Tesla "T" en start het display opnieuw. Harde reset: De harde reset reset in feite de auto. Dit is eigenlijk alleen mogelijk bij stilstand.Hiervoor dient u beide scrollwielen ingedrukt te houden en het rempedaal in te trappen Het display wordt dan even zwart, dan verschijnt de Tesla "T" en daarna start het display opnieuw op. Dan wordt alles één keer gereset en kun je je reis gewoon weer voortzetten.

 26. Voltooi correct:

  Schakel Bluetooth op uw mobiele telefoon altijd uit als u deze in de auto achterlaat. Anders staat je Tesla er de hele tijd, denkend dat de sleutel in de auto zit. Zelfs als u de auto op slot doet met de sleutelkaart, kunnen de deuren nog steeds worden geopend.

 27. Vermogensweergave:

  Dit wordt weergegeven als een balk boven de snelheid. Als je op het gaspedaal trapt, beweegt er een balkje naar rechts. Zodra je je voet van het gas haalt, wordt de recuperatie ook weergegeven als een groene balk.

 28. Ruitenwissers:

  Heb je je ooit afgevraagd hoe je bij de wisserbladen kunt komen? De ruitenwissers zijn zo laag dat je de frunk kap raakt als je ze optilt. Om gemakkelijk bij de ruitenwissers te komen, gaat u in het menu naar “Service” en stelt u daar de “Ruitenwisser Service Mode” in. Dan gaan de ruitenwissers automatisch "omhoog" en kun je gemakkelijk bij de wisserbladen.

 29. Browser op volledig scherm weergeven:

  Is het u opgevallen dat de browser niet meer op volledig scherm wordt weergegeven? We hebben een echte hack voor je. Open de YouTube-app en ga naar Instellingen aan de linkerkant. U hoeft zich niet te registreren, klik gewoon op gegevensbescherming. Rechtsboven heb je de pinnen voor alle Google-diensten, inclusief Google zoeken. Hier heb je toegang tot alle websites.

Speciale tip: Je kunt voor elke elektrische auto het zogenaamde BKG-quotum verzilveren. Hier krijg je een jaarlijks bedrag per elektrische auto uitbetaald. Ook kunt u bij ons het BKG-quotum inwisselen en 333 euro laten uitbetalen (300 euro uitbetaling + 33 euro Shop4Tesla voucher) of u verzilvert uw BKG-quotum voor onze essential set voor de Tesla Model 3 of Model Y aan. Deze heeft een goederenwaarde van 444 euro (399 euro winkelprijs). U kunt hier meer informatie krijgen.

Terug naar blog